0
X
X
Ваше замовлення
0
Разом:
0 грн
Оформити замовлення

Секрети соусу Міцукан

Японія – це країна з найвищою тривалістю життя у світі. Однією із складових цього успішного показника є здорове харчування японців, які вживають у їжу велику кількість корисних риби ти рису. Ще одним надзвичайно корисним харчовим продуктом є рисовий оцет Міцукан.

Міцукан – це продукт, виготовлений на основі рису в стадії бродіння. Назва приправи також збігається із назвою відомого японського холдінгу. Компанія спеціалізується на виробництві оцту, салатних заправок, гірчиці та інших приправ. Головний офіс компанії знаходиться у японському місті Ханде.

Компанія Міцукан Груп була заснована у 1804 році. На той час вона випускала рисовий оцет, класично відому приправу японської кухні. У 20 столітті компанія розширила своє виробництво, відкривши філіали у США, Європі, багатьох країнах Азії.

Переваги рисового оцту

Одна із найбільших популярних азіатських приправ біла відомою багато століть тому. Секрет її популярності складає пікантний солодкуватий смак та надзвичайні дієтичні характеристики. Багато років тому поласувати приправою могли лише багаті та знатні особи, але в наші часи без неї не можна уявити приготування суші.

Оцет Міцукан має такі переваги:

  • м’який та ніжний смак з приємним ароматом;
  • здатність до зміни структури білка та знищення бактерій, що є необхідним для маринування сирої риби та морепродуктів;
  • завдяки низькій калорійності чудово підходить людям, що слідкують за своєю вагою;
  • містить велику кількість корисних амінокислот, кальцій та фосфор;
  • сприяє покращенню травлення, нормалізації роботи внутрішніх органів;
  • забезпечує організм людини вітамінами та корисними мінералами;
  • сприяє виведенню шкідливих шлаків та запобігає передчасному старінню організму.

Завдяки прозорому кольору, Міцукан чудово підходить для приготування суші. Його смак та аромат набагато легші, ніж у інших видів оцту (винного чи яблучного). Страви на основі соусу Міцукан не будуть вражати занадто різким запахом чи смаком.

Рисовий оцет не погіршує смаку риби та рису, а навпаки, доповнює їх. Окрім суші, оцет Міцукан також використовується для маринування м’яса та птиці, приготування гостро-кислих супів та салатних заправок. Потрібно замовити суші і переконатися в правильному пригутуванні. 

Споживання великої кількості звичайного столового оцту може негативно позначатися на стані органів травлення. Міцукан не відзначається агресивним впливом, тому страви із цією приправою можуть бути рекомендовані людям із різними захворюваннями, наприклад, виразкою шлунка.

Як використовують Міцукан при приготуванні суші

Багато століть тому японці використовували Міцукан як природний консервант, завдяки якому можна було зберігати рибу. Сьогодні цю приправу беруть для приготування рису для суші. Для цього у рисовому оцті розводять цукор та сіль і ставлять масу на повільний вогонь. У кінці приготування приправи додають лимон, апельсин та комбу (морські водорості). Цукор повинен повністю розчинитися.

Під час приготування приправи її потрібно ретельно помішувати, не доводячи до кипіння. Перемішувати суші-оцет необхідно для того, щоб запобігти пригоранню цукру до дна посудини. Готовий соус додають у рис для суші. Завдяки приправі, рис набуває приємного кисло-солодкого смаку.

Зберігати соус в холодильнику не обов’язково. При добавлянні до рису він не повинен бути занадто холодним, це погіршує смакові властивості рису.